Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

In de zwangerschapsyoga werken we bewust aan de ademhaling en ontspanning. Door de aangepaste zwangerschapsyogaoefeningen werken we aan souplesse, conditie, ruimte maken in je lichaam met name het bekken. We werken aan de spieren die je tijdens de bevalling gaan helpen. Door de ademhaling en de yogaoefeningen kom je meer in contact met je lichaam, je ontdekt de mogelijkheden en de beperkingen en hoe je daar mee om kunt gaan. Je zult ervaren dat jij je lijf beter leert kennen en dat jij jezelf er veiliger in gaat voelen. Als je van nature wat drukker bent, een hogere energie met je meedraagt, zul je leren te ontspannen zodat je straks de bevalling beter kunt dragen.
We beginnen de les altijd met het zogenaamde, rondje. In dit rondje kijken we elke les naar hoe iedereen het maakt. We kunnen elkaar stimuleren en inspireren met tips en we kunnen elkaar steunen waar nodig. Het zwanger zijn is echt heel erg wonderbaarlijk en heel mooi, maar het komt nogal eens voor dat je niet altijd op die roze wolk zit, dus kan dat steuntje in je rug uit de groep heel welkom zijn.
De lessen bevorderen ook het zwangerschapsgevoel. Door het bezig zijn met je zwangerschap en de voorbereiding op je bevalling met andere zwangere vrouwen, zul je het steeds minder abstract gaan beleven. Bovendien is het niet alleen ook heel erg gezellig, veel vrouwen ervaren het ook als een rustmoment in de week, een moment voor zichzelf. Je krijgt gedurende de lessen steeds meer kennis over wat er gebeurt en wat er gaat gebeuren. Hierdoor krijg je steeds meer vertrouwen in de bevalling. We werken samen aan een positieve instelling die je enorm kan stimuleren. Iedere zwangerschap en bevalling is uniek en ook is iedere zwangerschap, hoe wonderbaarlijk, een normaal iets. Maar het is ook een zware klus, emotioneel en fysiek. Je zult tijdens de bevalling instinctief je eigen weg gaan, maar je zult ook merken hoe uitermate zinvol het is geweest dat je bepaalde vaardigheden hebt geleerd.
We hebben in overleg om de vijf weken een partner yoga avond. In deze avond leren de partners hoe ze hun zwangere partner kunnen ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling. Het is een gezellige avond waarin veel waardevolle kennis, ervaring en tips van de partners die al papa zijn worden gedeeld. De lessen lopen gewoon door dus je kan instromen wanneer je wilt. Ook kan je in ieder moment van je zwangerschap instromen. De ervaring is dat de meeste vrouwen rond de 20ste week instromen, maar het kan natuurlijk ook vroeger of later, afhankelijk van je behoefte.

We werken met een strippen kaart, van 10 of 20 lessen. Deze kaart is een jaar geldig. Jij bepaalt wanneer je komt. Mocht je strippen over hebben dan kan je die gebruiken voor bijvoorbeeld babymassage of zwangerschapsmassage. Ga bij je zorgverzekeraar na of zij zwangerschapsyoga in hun pakket hebben dan kan vaak een gedeelte van de kosten voor de zwangerschapsyoga gedeclareerd worden. Mensen die door kraamzorg DAT doorverwezen worden, krijgen een korting van 25% op een grote kaart.

Ik wens je een bijzonder mooie zwangerschap toe, en zie je graag in de zwangerschapsyogales.
Anja Maas.

Yoga Studio Roosendaal Strippenkaart Zwangerschapsyoga
– 10 lessen: € 90,-
– 20 lessen: € 160,-
Met de strippenkaart heb je de vrijheid om lessen te volgen in je eigen tempo, wanneer je maar wilt (1 jaar geldig).

Zwangerschapsfotografie
Een zwangerschapsfotoshoot is een heel bijzonder cadeau. Voor de gene die je liefhebt, maar vooral ook voor jezelf. Je zwangerschapsyoga docent is ook een professioneel fotograaf die deze mogelijkheid aanbied. Het voordeel van deze combinatie is dat je een vertrouwensband opbouwt. Hierdoor kan je veel makkelijker ontspannen tijdens de schoot. Het is een bijzondere, leuke en authentieke ervaring. Foto’s worden gemaakt in de fotostudio of op locatie. Voor informatie en het maken van een afspraak neem je contact op met Anja Maas, fotografe bij fotostudio la Gente. Natuurlijk is het ook mogelijk voor zwangere dames die niet deelnemen aan onze zwangerschapslessen, een afspraak te maken.

Docent: Anja
E-mailanja@yogaroosendaal.nl
Mobiel: 06-51119048

Maandag
17.00 – 18.15 & 19.00 – 20.15

Dinsdag
20.30 – 21.45