Yin Yoga

Yin Yoga

Rust | Ontspannen | Mobiliteit

De houdingen die je bij deze rustige vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Yin yoga zorgt voor meer flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten en een betere doorstroming van energie in het lichaam. Yin yoga is geen restorative yoga maar de houdingen hebben wel een zeer kalmerend, meditatief effect op lichaam en geest.

Het is een les  waarbij niet veel bewogen wordt maar waarbij je de tijd krijgt om te voelen. De houdingen, die vooral zittend en liggend worden uitgevoerd, worden lang (3 tot 5 minuten) aangehouden. De houdingen zijn intensief maar de spieren blijven zoveel mogelijk ontspannen. Bij Yin Yoga draait het om loslaten.

Yin Yoga is ontwikkeld door de Amerikaan Paul Grilley. Hij baseert zijn theorie op de onderzoeken en geschriften van Hiroshi Motoyama, een yogi en wetenschapper uit Tokio met veel kennis van energiebanen en acupunctuur.

Yin Yoga is zeer geschikt voor beginners omdat er weinig instructies nodig zijn en is ook zeer geschikt voor mensen met een zittend beroep. De gevolgen van eenzijdige fysieke belasting zoals bijvoorbeeld zittend werk kunnen door Yin Yoga worden gecompenseerd. Daarnaast is Yin Yoga een perfecte aanvulling op andere (yang) yogavormen zoals bijvoorbeeld ashtanga vinyasa yoga en hatha yoga.

Bij de yin yogales gebruiken we diverse props zoals bolsters (kussens), blokjes en riemen. 

Docent: Carla de Vos
E-mail: carla@yogaroosendaal.nl
Mobiel: 06-53131034

Donderdag
18.30 –19.45 & 20.00 – 21.15

Reserveer je les via ons online systeem!

Proeflessen Yoga Studio Roosendaal

Beginnen met yoga?

Yoga Studio Roosendaal is een fijne omgeving om te ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen. Kom in alle rust kennis maken met de verschillende docenten en yogastijlen. We bieden de mogelijkheid bij iedere docent éénmalig een yogales te komen volgen voor een sterk gereduceerd tarief van € 5,- per proefles. Klik hier om een proefles te boeken.
CAY

Last van rug, nek & schouders?
Critical Alignment Yoga - Woensdag & vrijdag
Meer info

Ashtanga Yoga
Yogalates

Waar het Oosten het Westen ontmoet.
Yogalates is een fusie tussen Yoga en Pilates.
Meer info

yogalates
Begin met YOGA

Yoga voor beginners
Nieuwe cursussen voor beginners - maandag avond & zondag ochtend
Meer info

yogalates