Yin Yoga

Yin Yoga

Rust | Ontspannen | Mobiliteit

Yin yoga is een vorm van yoga die rust brengt in lichaam en geest. Met behulp van props (blokken, bolsters en riemen) blijven we langdurig (3 tot 5 minuten) in een houding. Dit kan soms oncomfortabel aanvoelen doordat we gebieden bereiken die we normaal gesproken niet aanspreken.

Je bent vrij om zelf je intensiteit te bepalen. Er is geen goed of fout in yin. Zaak is dat je luistert naar je lichaam en zodoende je grenzen verkent.

Aan het eind van de les volgt een lange savasana, waarin je volledig tot rust kan komen. De verschillende houdingen zijn voornamelijk gericht op het stimuleren van de gewrichten en de diepere bindweefsels. Wanneer we deze gebieden als het ware ‘losmaken’ versoepelt het lichaam. Balans wordt gebracht in de mentale en fysieke energie, waardoor we weer met een frisse start het dagelijkse leven tegemoet gaan.

Deze les is geschikt voor iedereen.

Iedereen is welkom om het te komen proberen. Je leert luisteren naar je lichaam en merkt wat voor signalen het je stuurt. Zoals het uitermate geschikt is voor mensen die veel en vaak sporten, is het ook zeer geschikt voor mensen met langdurig bureauwerk, kortom ‘everyone benefits’!

Loslaten is een centraal thema binnen yin yoga. We houden vaak (onbewust) spanning vast in ons lichaam en tegelijkertijd ook in onze geest. We houden vast aan situaties, het verleden, de toekomst, bepaalde mensen en dergelijke meer. Hier wordt de ruimte geboden om los te laten en de aandacht naar binnen te keren.

Yin brengt balans in het leven in de drukke maatschappij.

Docent: Sarah
E-mail: yoga@yogaroosendaal.nl

Donderdag
18.30 –19.45 & 20.00 – 21.15

Reserveer je les via ons online systeem!