Qigong workshops

Geef je immuniteit een boost!

„Xiao Huan Gong“ – de Qigong van de kleine Verjonging

„Xiao Huan Gong“ – de Qigong van de kleine Verjonging  – was in de oudheid een taoïstische Qigong voor keizers. Deze Qigong vorm wekt vitaliteit en geeft je een boost. Ze bevordert de celstofwisseling en zorgt aldus voor het “verjongen”. De cellen worden geprikkeld en ontgiften het lichaam. De bewegingen versterken de seksuele kracht en heeft een positief effect op de stofwisseling, inwendige organen en kan helpen bij gewichtsvermindering.  Voor vrouwen heeft het een zeer harmoniserend effect bij buik- en menstruatieklachten en heeft het een diepgaand effect tijdens de menopauze. De vorm stimuleert de hormoon productie, stimuleert spier opbouw en verwarmt de buik.

Qigong van de “Zwemmende Draak” brengt niet alleen vreugde tijdens de training, maar maakt de rugspieren ook heel voorzichtig los en versterkt ze. De rug wordt soepel en flexibeler in alle richtingen. Door de stille fase op het einde wordt ook je prenatale Qi (levensenergie) versterkt.

Zondag 8 maart van 14u tem 16u30

Mentale kracht opbouwen met Qigong

Stimuleert helderheid in de geest!

Mentale kracht opbouwen, hoe doe ik dat? Vaardigheden zoals wilskracht en zelfdiscipline liggen aan de basis van mentale kracht. Deze kracht maakt dat je beslissingen neemt die uitsluitend goed voor je zijn, vastberaden en zonder twijfel noch schuldgevoel!

Tijdens deze workshop ontdekken we hoe we stapsgewijs deze kracht kunnen ontwikkelen.

We maken kennis met de traditionele Taoïstische basisoefeningen die vandaag de dag nog steeds aangeleerd worden als training voor Qigong en Taichi.

Een sterke mentale kracht zorgt automatisch voor een sterkere ontwikkeling van je intuïtie maar is geen doel op zich, het is een nevenverschijnsel.

Zondag 22 maart van 14u tem 16u30

Met Qigong de lente ingaan!

Opent het hart en kalmeert de geest

De dagen worden stilaan terug langer. De lente doet zijn intrede. De bomen worden weer wakker en jonge knopjes beginnen te ontluiken. Tijdens deze workshop ontdekken we de invloed van de lente op ons dagelijks ritme, wat het met ons doet, met ons lichaam, onze organen, onze stemming. De lente staat in het teken van de lever. Met interessante weetjes en een specifieke Qigong vorm verhogen we ons energiepeil en bewegen we onszelf op een zachte wijze naar een nieuw seizoen.

Door het beoefenen van een gerichte staande Qigong vorm stimuleren, activeren en versterken we onder andere onze lever en galblaas.

Zondag 5 april van 14u tem 16u30

Het ritme van Taichi Qigong als basis voor dans!

Gracieus en ritmisch bewegen, schept vreugde

Langzaam aan bouwen we een vloeiende energiestroom op doorheen ons lichaam met Taichi Qigong bewegingen op een rustig en rustgevend ritme. Onze gedachtestroom zwakt af en de verbinding met ons lichaam wordt alsmaar sterker.

Geleidelijk aan wordt het ritme krachtiger en doordringt het ons hele wezen zodat we als vanzelf beginnen te dansen met een vreugdevol gevoel. 

Deze vorm van bewegen creëert vreugde en rust tegelijk, spanningen glijden weg als sneeuw voor de zon. We worden ons bewust van de eigen energie en bewegen precies zoals ons lichaam aangeeft. 

Zondag 17 mei van 14u tem 16u30

Ontspan en Versterk je rug met Qigong & TaoYin!

Versterkt je wilskracht ,ontwikkelt zachtheid en sterkte

Ijzeren hemd Qigong bestaat uit een reeks van staande lichaamsoefeningen die de interne organen versterken, die zorgen voor een stevige gronding en die je fysieke, mentale en spiritueel welzijn verenigt. Deze vorm versterkt je buikcentrum, het centrum van wilskracht en innerlijke sterkte!

TaoYin ontwikkelt zachtheid en sterkte, maakt de wervelkolom beweeglijker en opent ze als  inwendig  energiekanaal. Het ontspant het middenrif, versterkt de pezen en verbetert de lichaamsstructuur. Deze oefeningen voeren we uit al zittend of liggend op een mat. Tijdens deze sessies werken we aan het versterken van de psoas spier en het bewust worden van de bekkenbodem. Met een sterk buikcentrum bouw je een stevig harnas rond je organen, een gezonde spijsvertering en goed werkende nieren

Zondag 7 juni van 14u tem 16u30

Met Qigong de zomer ingaan!

Opent het hart en kalmeert de geest

De zomer is een tijd van vreugde en plezier. De zon komt vroeg op en gaat laat weer onder.  Bloemen staan in volle bloei. Tijdens deze workshop ontdekken we de invloed van de zomer op ons dagelijks ritme, wat het met ons doet, met ons lichaam, onze organen, onze stemming. De zomer staat in het teken van het hart. Met interessante weetjes en een specifieke Qigong vorm verhogen we ons energiepeil en bewegen we onszelf op een zachte wijze naar een nieuw seizoen.

Door het beoefenen van een gerichte staande Qigong vorm stimuleren, activeren en versterken we onder andere ons hart en de dunne darm. We gaan naar buiten en genieten van het zonlicht.

Zondag 21 juni van 14u tem 16u30

Docent: Hilde Steyaert

Locatie: Yoga Studio Roosendaal – Raadhuisstraat 62B –  Roosendaal

Prijs: 25€

Heeft u interesse in Qigong? Laat het ons weten! Voor informatie en inschrijving stuur een e-mail naar hilde@humandimensions.be

Hilde Steyaert | HumanDimensions

hilde@humandimensions.be

 +32 488 235 225