Qigong workshops

Ontspan en versterk je rug met Qigong en TaoYin, de Chinese Rugschool

De dagen worden stilaan terug langer. De lente doet zijn intrede. De bomen worden weer wakker en jonge knopjes beginnen te ontluiken. 

Ontdek tijdens deze workshop hoe je dieperliggende spieren kan ontspannen, rekken en verstevigen. Word je bewust van je psoas spier, je bekkenbodem en je ruggenwervels. Met een sterk buikcentrum bouw je een stevig harnas rond je organen en cultiveer je een gezonde spijsvertering en goed werkende nieren.

Ijzeren hemd Qigong bestaat uit een reeks van staande lichaamsoefeningen die de interne organen versterken, zorgen voor een stevige gronding en je lichaamsstructuur wordt sterk verbeterd. 

Je leert verschillende ademhalingstechnieken om je te bevrijden van spanningen en om stress te transformeren naar vitaliteit.

TaoYin ontwikkelt zachtheid en sterkte, werkt zeer ontspannend op de rugspieren en wervelkolom. Door de combinatie van ademhalingen en beweging wordt de wervelkolom beweeglijker en opent ze als energiekanaal. De oefeningen ontspannen het middenrif, versterken de pezen en het hele lichaam.

TaoYin is meditatie in beweging. 

Tijdens deze workshop ontdekken we de invloed van de lente op ons dagelijks ritme, wat het met ons doet, met ons lichaam, onze organen, onze stemming. De lente staat in het teken van de lever. 

Met interessante weetjes en een specifieke Qigong vorm verhogen we ons energiepeil en bewegen we onszelf op een zachte wijze naar een nieuw seizoen.

Door het beoefenen van een gerichte Qigong vorm stimuleren, activeren en versterken we onder andere onze lever en galblaas. 

Zondag 28 april van 14u tot 16u30  -> 25€

Hilde Steyaert | HumanDimensions 

+32 488 235225 | hilde.steyaert@humandimensions.be

www.humandimensions.be

Geef je immuniteit een boost!

„Xiao Huan Gong“ – de Qigong van de kleine Verjonging  – was in de oudheid een taoïstische Qigong voor keizers. Deze Qigong vorm wekt vitaliteit en geeft je een boost.

Deze vorm van Qigong bevordert de celstofwisseling en dit zorgt aldus voor het “verjongen”. De cellen worden geprikkeld en ontgiften het lichaam. De bewegingen versterken de seksuele kracht en heeft een positief effect op de stofwisseling, inwendige organen en kan helpen bij gewichtsvermindering.  Voor vrouwen heeft het een zeer harmoniserend effect bij buik- en menstruatieklachten en heeft het een diepgaand effect tijdens de menopauze. De vorm stimuleert de hormoon productie, stimuleert spier opbouw en verwarmt de buik.

Qigong van de “Zwemmende Draak” brengt niet alleen vreugde tijdens de training, maar maakt de rugspieren ook heel voorzichtig los en versterkt ze. De rug wordt soepel en flexibeler in alle richtingen.

Door de stille fase op het einde wordt ook je prenatale Qi (levensenergie) versterkt.

Zondag 26 mei van 14u tot 16u30  -> 25€

Met Qigong de zomer ingaan!

Zondag 30 juni van 14u tot 16u30 -> 25€


Critical Alignment

Last van rug, nek & schouders?
Critical Alignment Yoga - Woensdag & vrijdag ochtend
Meer info

Ashtanga Yoga
Yogalates

Waar het Oosten het Westen ontmoet.
Yogalates is een fusie tussen Yoga en Pilates.
Meer info

yogalates
Begin met YOGA

Yoga voor beginners
Nieuwe cursussen voor beginners - dinsdag avond & zaterdag ochtend
Meer info

yogalates