PSOAS workshop met Milou Verdeijen

PSOAS workshop met Milou Verdeijen

Milou Verdeijen van Yoga en Pilates Breda verzorgt een psoasworkshopdag bij Yoga Studio Roosendaal | www.yogaenpilatesbreda.nl

Zondag 14 april

10.00 uur: ontvangst, koffie en thee

10.15 – 13.00 uur: Theorie, Critical Alignment Yoga gericht op het bekkengebied, ontladen van psoas en bekken- onderruggebied, psoas-zelfmassage.

13.00 -14.00 uur: lunch

14.00 -16.00 uur: de centrale rol van de psoasspieren in ons functioneren, ontladen van psoas en bekken- onderruggebied, nog dieper zakken in het lijf en uit het denkende hoofd. In de middag is ook nog een korte pauze met thee en een snack.

Globale toelichting:

De hele dag zal in het teken staan van ontladen/ downloaden van spanning. Als spanning zich ontlaadt dan komt kracht tevoorschijn. De Critical Alignment Yoga (CAY) is met zijn tools een zeer geschikte Yogavorm om spanningen uit het lichaam weg te laten vloeien.

Ik heb mij de laatste 2 jaar verdiept in de rol die de Psoasspieren hebben wat betreft opslaan van spanning in het lichaam. De inspiratie die ik heb opgedaan bij verschillende cursussen (Craniosacraaltherapie, Dakina, Liz Koch, Kim van Rens, stress- en fasciarelease, Bodyworks Ubud) zal ik in deze dag meenemen.

Dus naast de CAY komen andere aspecten ruim aan bod.

De Psoasspieren hebben een centrale rol in onze natuurlijke reactie op stress- situaties. We zullen dan vechten, vluchten of bevriezen. Ook in minder levensbedreigende maar wel stressvolle situaties kunnen we in deze natuurlijke reactie terecht komen. Vaak ontladen we als mensen deze spanning daarna niet of niet volledig (we leven nu eenmaal in een stressvolle maatschappij) en daardoor raken de Psoasspieren uitgeput. Vandaag zal je ervaren hoe je die spanningen wél kunt ontladen, en hoe het hele bekken- en onderruggebied levendiger en stromender wordt.

Aan het einde van deze dag zal je zowel fysiek als mentaal en emotioneel verrijkt zijn met de waarde van het ontladen van ‘de spier van de ziel’ (Psoas) en het effect hiervan op je hele zijn.

Dat wat je al wist maar vergeten bent krijgt de ruimte om zich weer te laten zien.

Zelf ervaren is het beste leerproces! Dit is mijn ervaring door de jaren heen. Omdat je wellicht toch graag ook theorie wilt kunnen terughalen na deze dag zal ik je een hand-out meegeven met wat praktische informatie en oefeningen.

Kosten inclusief hand-out, vegetarische en deels veganistische lunch: € 75,-

€ 65,- voor de early bird (aanmelden + betaling overgemaakt op uiterlijk 14 maart 2019)

Aanmelden kan via ons online systeem www.momoyoga.nl/yogaroosendaal. Je aanmelding is pas definitief als je het workshopbedrag hebt voldaan via ons online systeem.

Maximum aantal deelnemers: 12.

Annulering:

– kosteloos t/m 13 maart
– daarna tot en met 5 april 50% kosten

– vanaf 6 april geen restitutie meer!

Heb je vragen? Mail of bel mij gerust! Caroline Thijs | yoga@yogaroosendaal.nl | 06-50674354

Yoga voor de rug

Last van rug, nek & schouders?
Critical Alignment Yoga - woensdag & vrijdag
Meer info

Ashtanga Yoga
Yogalates

Waar het Oosten het Westen ontmoet.
Yogalates is een fusie tussen Yoga en Pilates.
Meer info

yogalates
Begin met YOGA

Yoga voor beginners
Doorlopend cursussen en workshops voor beginners
Meer info

yogalates