Pranayama, meditatie & Yoga Nidra

Pranayama, meditatie & Yoga Nidra

Het tempo van deze les is zeer rustig. Het actieve deel van de les bestaat uit een reeks ademhalingsoefeningen. Het passieve deel wordt gevormd door enkele meditatieve oefeningen en een lange eindontspanning wat betekent dat deze les een half uurtje langer duurt.

Wat is Pranayama?

Prana wil zeggen adem of (subtiele) levensenergie en ayama betekent, beheersen, controleren of vergroten. Pranayama wil dus zeggen het door een gecontroleerde ademhaling uitbreiden en verlengen van de vitale levenskracht. Wanneer je beweegt naar een houding, is de ademhaling de leider. Je kunt de ademhaling ook gebruiken om je innerlijk te zuiveren, tot rust te brengen en de harmonie van je leven met de kosmische levensprocessen te herstellen. Door middel van je ademhaling kun je verstillen en ben je in staat je terug te trekken uit de zintuigen. Dit proces biedt je nu de mogelijkheid om in een meditatieve toestand te komen.

Wat is Yoga Nidra?

Om je totaal te kunnen ontspannen, moet je bewust blijven. Deze staat van bewustzijn die zich bevindt tussen enerzijds wakker zijn en anderzijds droomslaap en diepe slaap wordt yoga nidra genoemd. In deze les ga je yoga nidra gebruiken om je terug te trekken uit de zintuigen en/of je te ontspannen tijdens een lange eindontspanning.

Deze les is toegankelijk voor iedereen die het gevoel van absolute stilte, totale ontspanning en innerlijke vrede wil ervaren.

Docent: Laurence
E-maillaurence@yogaroosendaal.nl
Mobiel: 06-48958550

Woensdag
15.30 – 17.15

Investering : € 21 per les of 2 strippen van je strippenkaart

Reserveer je les via ons online systeem!


Proeflessen Yoga Studio Roosendaal

Beginnen met yoga?

Yoga Studio Roosendaal is een fijne omgeving om te ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen. Kom in alle rust kennis maken met de verschillende docenten en yogastijlen. We bieden de mogelijkheid bij iedere docent éénmalig een yogales te komen volgen voor een sterk gereduceerd tarief van € 5,- per proefles. Klik hier om een proefles te boeken.
Critical Alignment

Last van rug, nek & schouders?
Critical Alignment Yoga - Woensdag & vrijdag ochtend
Meer info

Ashtanga Yoga
Yogalates

Waar het Oosten het Westen ontmoet.
Yogalates is een fusie tussen Yoga en Pilates.
Meer info

yogalates
Begin met YOGA

Yoga voor beginners
Nieuwe cursussen voor beginners - dinsdag avond & zaterdag ochtend
Meer info

yogalates