Hatha Flow

Hatha Flow

Zachte kracht | Voor jong en oud | Beginners en gevorderden

Het woord yoga betekent in het Sanskriet verbinden, samenvoegen. Hatha betekent kracht in en met discipline. Het gaat hier om de ware verbinding van onze wil te verbinden met onze eigen essentie. De gene die we in de kern zijn. En als we kunnen leven van uit onze kern, leven we onze waarheid. Op deze manier is er meer balans, kunnen we zo nodig, ons zelf en de ander dragen.

Door de ruimte die hierdoor ontstaat zul je merken dat er meer flexibiliteit ontstaat in je lichaam en geest, en een betere conditie. Je leven kan zich echt op een positieve manier veranderen in vele aspecten, consumptie gedrag van o.a. eten en drinken, en al onze andere behoeftes kunnen zich gaan aanpassen aan de maat die bij jou past. En zo zijn er nog heel veel meer aspecten die door de werking van yoga op een positieve manier beïnvloed worden. Het waarachtige van yoga is dat je door je zelf hiermee te verbinden, je dat gene toegereikt krijgt, wat je op dat moment nodig hebt.

Binnen yoga zijn er veel stromingen die allemaal op deze verbinding georiënteerd zijn. Bij hatha yoga gaat het altijd om de fysieke benadering. Aan de hand van onder andere houdingen, asana’s genaamd, kom je op het pad wat je uitnodigt te gaan kijken naar de verbinding met je essentie. In de hatha flow lessen gebruiken we de houdingen, ademhalingsoefeningen en verschillende vormen van meditatie.

De les begint altijd heel rustig met ademhaling oefeningen zodat lichaam en geest de ruimte krijgen, het voorbereiden op de flow, de flow die op een natuurlijke manier uit deze voorbereiding begint te stromen. De houdingen worden op een elkaar afgestemde manier telkens weer uit elkaar geboren en zo ontstaat een hatha flow les die zich in dynamiek afstemt op het moment en het individu en de groep op dat moment. De lessen zijn hierdoor nooit het zelfde, omdat het moment en de groep, jij als individu ook niet altijd het zelfde bent.

De lessen zijn gebaseerd op een methode en filosofie, die ruimte en veiligheid creëert. Hierdoor ontstaat er een toegankelijkheid voor gevorderde en beginners, voor jong en ouder. Dit wilt niet zeggen dat de lessen, vaag zijn en dat er niet gezweet word, normaal gesproken word er pittig gewerkt, en heb je na de les beslist het gevoel wat gedaan te hebben. Ik zie je graag een keer in de les en gaan we samen op een interessante reis die er speciaal voor jou is.

Docent: Natasha
Mobiel: 06 11435268

Zondag
10.30 – 11.45

Docent: Anja
E-mail: anja@yogaroosendaal.nl
Mobiel: 06 51119048

Maandag
20.30 – 21.45

Dinsdag
17.00 – 18.15 & 19.00 – 20.15

Proeflessen Yoga Studio Roosendaal

Beginnen met yoga?

Yoga Studio Roosendaal is een fijne omgeving om te ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen. Kom in alle rust kennis maken met de verschillende docenten en yogastijlen. We bieden de mogelijkheid bij iedere docent éénmalig een yogales te komen volgen voor een sterk gereduceerd tarief van € 5,- per proefles. Klik hier om een proefles te boeken.
Yoga voor de rug

Last van rug, nek & schouders?
Critical Alignment Yoga - woensdag & vrijdag
Meer info

Ashtanga Yoga
Yogalates

Waar het Oosten het Westen ontmoet.
Yogalates is een fusie tussen Yoga en Pilates.
Meer info

yogalates
Begin met YOGA

Yoga voor beginners
Doorlopend cursussen en workshops voor beginners
Meer info

yogalates