Critical Alignment Yoga Workshop

CRITICAL ALIGNMENT YOGA WORKSHOP VAN 2,5 UUR!

van 19.00 – 21.30 uur

15/3

Critical alignment yoga (CAY)
Heb je last van verkrampte spieren, stijfheid en pijn in je rug, nek en/of schouders, ben je klaar met fysio- of andere therapie en wil je voorkomen dat je klacht terugkomt, of wil je gewoon je houding verbeteren? Kom ervaren wat CAY voor je kan doen.

In het dagelijks leven ervaren we allemaal spanning. Wie niet op tijd en voldoende ontspant, loopt het risico, dat deze spanningen zich vastzetten in het lichaam. Je krijgt een stijve nek en schouders of rugklachten. Ook het veel zitten/liggen in één zelfde houding achter de computer, TV of in de auto, leidt tot een verkeerde lichaamshouding. We bouwen een voorkeurshouding op. Hierdoor ontstaan blokkades in het lichaam. Critical alignment yoga doorbreekt die blokkades. CAY leert je de stijve spieren en gewrichten ontspannen, zodat het lichaam weer vrij kan bewegen. Zo kan er weer een goede, natuurlijke uitlijning van de wervelkolom ontstaan. Van daaruit kan er weer kracht worden opgebouwd.

CAY is ontwikkeld door yogadocent en auteur Gert van Leeuwen uit Amsterdam. De methode helpt je houdings- èn bewegingsspieren te ontspannen waardoor de blokkades worden opgeheven en de wervelkolom beweeglijker wordt. Het helpt je bij het ontwikkelen van een lichte, beweeglijke en open lichaamshouding.

Er wordt gewerkt met hulpmiddelen.
O.a. rubberen strips, voor boven- en middenrug, vilten matjes, voor de onder- en middenrug. Rubberen blokken en bankjes worden gebruikt op diverse manieren. Met behulp van deze tools, adem, bewustzijn en de zwaartekracht, ontspannen de verkrampte spieren in de rug. Waardoor de rug beweeglijker wordt en er weer een goede doorgifte van beweging ontstaat in de verschillende spierketens. Daarna met de juiste uitlijning wordt weer kracht opgebouwd in het lichaam.

Reserveer: www.momoyoga.nl/yogaroosendaal
* Losse workshop: € 25,-

Namasté,
Caroline