Critical Alignment Yoga volgens Sandra

Crititical Alignment…tja wat kan ik daarvan zeggen? Dat het me geholpen heeft van chronische schouder- en onderrugklachten af te komen? Dat ik geleerd heb gespannen spieren op te zoeken in plaats van ze uit de weg te gaan? Dat ik geleerd heb deze spieren te laten ontspannen door er naartoe te ademen? Dat ik geleerd heb niet bang te hoeven zijn voor deze gespannen spieren?  Dat ik sterker ben geworden? Want DAT is wat het met me gedaan heeft!

Ik was op zoek naar rugyoga en werd gewezen op Critical Alignment. Een bijzondere vorm van rug yoga. Je maakt gebruik van vilten matjes en strips, blokken en bolsters,en een boogje. De matjes  rol je op tot een strak geheel en plaats je in de breedte, onderin je rug en ter hoogte van je borstbeen. Nou, de eerste keer dat ik erop ging liggen dacht ik dat ik nooit meer op zou kunnen staan, maar ik heb die les overleefd! Na afloop van de les voelde ik me een paar centimeter langer en had het idee dat ik  met de borstkas van een bodybuilder over straat ging. De daarop volgende lessen werd de confrontatie met het matje steeds minder heftig en de zeurende pijn in mijn onderrug minder. De confrontatie met emoties was ook een hele ervaring…

Nu , na een paar jaar, is de pijn in mijn schouder zelfs helemaal verdwenen.  Ik heb geen angst meer voor gespannen spieren want ik heb geleerd dat ik deze spieren kan verzachten. Ik kijk uit naar de lessen en voel me weer helemaal mens als ik naar buiten stap. Ik sta sterker in mijn lichaam en heb er meer vertrouwen in.

Caroline, bedankt voor de ontmoeting met Critical Alignment!

~Sandra~